top of page

BIOGRAFIE

Veelzijdig en boeiend, zo valt het parcours van de jonge bariton Tom Van Bogaert het beste te beschrijven.

Dit seizoen zingt hij als solist in de Markus-, Johannes- en Mattheuspassie, in Membra Jesu Nostri van Buxtehude en de Bachcantate Ihr werdet weinen und heulen.  In juni zingt hij voor de eerste keer de Carmina Burana van Orff. Daarna volgt Die Zauberflöte van Mozart met de Midsummer Mozartiade.


Zijn zangersloopbaan begon in het knapenkoor Flanders Boys Choir (vroeger In Dulci Jubilo) waar hij tegenwoordig zangcoach is. 
Het is dan ook geen verrassing dat Tom gepassioneerd is door het ensemblerepertoire. Tegenwoordig is hij een graag geziene gast bij verschillende vocale ensembles zoals BachPlus en Ex Tempore.


In opera deed Tom ervaring op in het operakoor van De Munt als lid van de MM Academy en als ensemblezanger bij de Midsummer Mozartiade. 

Als liedzanger treedt hij regelmatig op met Thomas Boodts als zijn vaste pianist. Samen brengen ze een uitgebreid liedrepertoire, waaronder Die Winterreise van Schubert. 

Tom behaalde zijn masterdiploma met grote onderscheiding aan het conservatorium van Gent in de klas van Marcos Pujol nadat hij zijn bachelordiploma haalde aan het conservatorium van Antwerpen bij Gary Jankowski. 

Momenteel volgt hij het postgraduaat Cultuurmanagement aan de Brugge Business School.

Masterclasses: Ed Lyon en Riccardo Novaro (als lid van MM Academy), Maciej Pikulski, Delphine Galou en Thomas Michael Allen. 

Privéles: An De Ridder, Drew Santini & Lucienne Van Deyck

DSCF3920.jpg
bottom of page