top of page

BIOGRAFIE

Veelzijdig en boeiend, zo valt het parcours van de jonge bariton Tom Van Bogaert het beste te beschrijven.

Het seizoen 2023-2024 begint bij Bach in de Stad: eerst in Cantate 74 en de week nadien in het Magnificat van Bach. Allebei in het kader van hun jaarlijkse Bachfestival.

In oktober zingt hij voor het eerst mee met het Choeur de Chambre de Namur in een concerttour door Frankrijk met het Requiem van Mozart.

In november vervoegt hij hen opnieuw, in het Requiem van Verdi onder leiding van Zubin Mehta.

Als solist zingt hij de komende maanden in Eternal Light van Goodall, de Messiah van Händel en Dido and Aeneas van Purcell in combinatie met het Requiem van Fauré. 


Tom zijn zangersloopbaan begon in het knapenkoor Flanders Boys Choir (vroeger In Dulci Jubilo) waar hij tegenwoordig zangcoach is voor het mannenkoor.
Vanuit deze achtergrond is het dan ook geen verrassing dat Tom gepassioneerd is door het ensemblerepertoire. Hij is een graag geziene gast bij verschillende ensembles zoals BachPlus, Ex Tempore en La Petite Bande. Met deze laatste zong hij de voorbije twee seizoenen mee in de Mattheuspassie van Bach in een uitverkocht Concertgebouw Amsterdam.


In opera deed Tom ervaring op in het operakoor van De Munt als lid van de MM Academy en bij de Midsummer Mozartiade. Bij deze laatste leerde hij het operarepertoire van Mozart van dichtbij kennen, eerst als ensemblelid (Die Entführung aus dem Serail, La Clemenza di Tito) en dit seizoen als solist (Die Zauberflöte). Daarnaast zong hij met hen ook in Acis and Galatea van Händel.

Als liedzanger treedt hij regelmatig op met Thomas Boodts als zijn vaste pianist. Samen brengen ze een uitgebreid liedrepertoire, waaronder Die Winterreise van Schubert. Daarnaast heeft Tom een grote affiniteit met de Franse, Engelse en Amerikaanse liedcomponisten en duikt hij graag in het minder bekende liedrepertoire.

Tom behaalde zijn masterdiploma met grote onderscheiding aan het conservatorium van Gent in de klas van Marcos Pujol nadat hij zijn bachelordiploma haalde aan het conservatorium van Antwerpen bij Gary Jankowski. 

Masterclasses: Ed Lyon en Riccardo Novaro (als lid van MM Academy), Maciej Pikulski, Delphine Galou en Thomas Michael Allen. 

Privéles: An De Ridder, Drew Santini & Lucienne Van Deyck

 

Naast zijn zangstudies behaalde Tom een postgraduaat Cultuurmanagement aan de Brugge Business School. Samen met Lucas Cortoos richtte Tom Opera Present op, een jong en dynamisch operagezelschap. Samen met Arne Van Handenhoven en Jan Wouters startte hij Das Neue Bach-Konsortium, een barokensemble met jong aanstormend talent.

DSCF3920.jpg
bottom of page