top of page
Wanneer u zelf op zoek bent
  • U bent zanger(es) en wilt werken aan zangtechniek, interpretatie en/of podiumvrees;

  • Of een groep zangers die willen werken aan zangtechniek en/of interpretatie;

  • U weet niet goed of zingen iets voor u is en zou er graag meer over te weten komen.

Wie weet kan ik u helpen in uw zoektocht. Of u nu een liefhebber bent die beter wil zingen in koor en meer zekerheid wil bereiken in zijn of haar techniek, of een gevorderde muziekschoolstudent die last heeft om op podium staan, ik zoek graag mee naar manieren om u beter en zekerder te doen voelen als zanger. 

In mijn aanpak staat de samenhang tussen lichaam, geest en persoonlijkheid centraal. 

  • Lichaam: in welke mate is uw lichaam in staat om te zingen? Hiertoe horen de aspecten in- en uitademing, de beheersing ervan, houding en tong- en kaakactiviteit.

  • Geest: concentratie is een conditio sine qua non om (beter) te zingen. Bent u snel afgeleid? Angstig? Vermoeid? Ook dat kan aan bod komen in onze sessies. Net zoals taalbeheersing en het omzetten van het spreken van een taal (Engels, Duits, Frans...) naar het zingen ervan.

  • Persoonlijkheid: wat is uw motivatie om te zingen? Uw persoonlijke verhouding met bepaalde muziekstukken? Uw studiemotivatie en studiemethodes? Ook dit zijn aspecten die aan bod kunnen komen.  

Daarbij maak ik in de eerste plaats gebruik van de zangtechnieken en interpretatielessen die ik zelf volgde - en nog steeds volg - bij mijn eigen zangleraars en coaches. Daarnaast maak ik ook gebruik van ideeën uit yoga, Alexander Techniek, mindfulness, flow en sportpsychologie.​

Neem gerust contact op om samen te bespreken hoe ik u kan helpen.

bottom of page